- Publicitate -
Ad imageAd image

Avem selecționer

Ad imageAd image

Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

”După o pauză de 38 de ani, Mircea Lucescu revine la cârma echipei naționale, semnând un contract pe o perioadă de doi ani, cu obiectivul principal de a califica echipa la Campionatul Mondial din 2026”, a anunțat FRF pe site-ul său.

”Mircea Lucescu, unul dintre cei mai titrați și respectați antrenori din Europa, are o carieră remarcabilă ce se întinde pe parcursul a mai bine de patru decenii. După ce a pus bazele unei cariere de succes ca jucător, Lucescu a făcut tranziția către antrenorat, unde a obținut rezultate notabile. A început antrenoratul în 1979, preluând naționala României pentru prima dată în perioada 1981-1986. În această perioadă, a reușit să ducă România la Campionatul European din 1984, dintr-o grupă cu Italia, Suedia, Cehoslovacia şi Cipru”, mai arată sursa citată.

De-a lungul carierei, Lucescu a antrenat, în fotbalul european, echipe precum Inter Milano, Galatasaray, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Zenit Sankt Peteresburg și Dinamo Kiev. A adunat peste 30 de trofee naționale și internaționale.

Sursa foto: FRF

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu