- Publicitate -
Ad imageAd image

JO Paris 2024: Aplauze pentru canotori

Ad imageAd image

Canotorii români au încheiat o ediție de excepție a Jocurilor Olimpice, iar duminică, la Casa României din Paris, toată delegația de canotaj a României a urcat pe scenă pentru a fi felicitată. Eliberați de tensiunea competiției, au vorbit despre emoțiile din timpul curselor, despre bucuria de a fi participat la JO.

”Noi am câștigat argintul la dublu vâsle, dar noi considerăm că este aur, pentru că munca depusă aici nici nu se compară cu ce a fost până acum. Este foarte prețioasă pentru noi, dar după această medalie a mai venit și un aur (la 8+1 – n.r.). Sunt două medalii foarte importante, medalii care arată că viitorul este unul strălucitor”, a povestit Simona Radiș, care alături de Ancuța Bodnar a luat medalia de argint la dublu vâsle la Paris.

Florin Enache, dublu vâsle: ”Acest rezultat pentru noi nu înseamnă nimic altceva decât spiritul olimpic și munca pe care noi am depus-o pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să ne îndeplinim obiectivele”.

Andrei Cornea, dublu vâsle: ”Vă mulțumim că sunteți alături de noi, vrem să vă spunem că acest echipaj, care nu este construit de foarte mult timp și poate v-a dat emoții în semifinală, are o poveste destul de frumoasă. Suntem bucuroși că am reușit să vă facem fericiți și că am reușit să aducem aurul olimpic acasă pentru prima dată în această probă”.

Roxana Anghel, 2 rame: ”Pentru noi este încă un vis că am reușit să aducem această medalie. Am plecat încrezătoare și am terminat foarte fericită la final”.

Gianina van Groningen, dublu vâsle categorie ușoară, probă care nu va mai fi în programul ediției urmâtoare a Jocurilor: ”Sunt foarte mândră de echipa pe care am reușit să o fac cu Ionela, sunt recunoscătoare pentru că ea fără mine nu putea lua această medalie, eu fără ea nu puteam obține această medalie. Sunt mândră că fac parte din echipa aceasta, mândră și recunoscătoare că într-un număr atât de mare obținem medalii pentru România și sunt sigură că vor fi mult mai mulți la Los Angeles care vor lupta pentru medalii”.

Ionela Cozmiuc, dublu vâsle categorie ușoară: ”Suntem foarte fericite că am reușit să urcăm pe podiumul olimpic la ultima ediție în care această probă mai este în cadrul Jocurilor Olimpice. Suntem foarte mândre de acest lucru, a fost o muncă de un an de zile în spate. Acum putem spune că avem un palmares complet și, dacă vom decide să ne retragem din canotaj, o facem cu inima împăcată”.

Victoria Petreanu, cârmaciul de la 8+1: ”Da, victoria aduce victorie! Vă mulțumesc fetelor că ați avut încredere în mine și sper să rămâneți alături de noi, pentru că avem lucruri minunate de făcut”. 

Adriana Adam, 4 rame și 8+1: ”Într-adevăr, noi suntem cele patru care nu am reușit în barca mică, ne-am simțit cu musca pe căciulă, dar am fost foarte motivate pentru această probă. Nu a fost nicio presiune pe noi… Nu se aștepta nimeni. Mă bucur că am făcut parte din această generație care a rescris istoria!”

Magda Rusu, 8+1: ”Barca aceasta de 8+1 este inima și sufletul canotajului românesc și ne bucurăm foarte mult că am reușit să împlinim această nouă istorie”.

Pe scenă au fost invitați de asemenea toți tehnicienii care au contribuit la succesul canotorilor tricolori.

Cele 11 echipaje ale României care au luat startul la JO Paris 2024

Aur: opt rame cu cârmaci – Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiș, Victoria Ștefania Petreanu; dublu vâsle – Andrei Sebastian Cornea, Marian Florian Enache.

Argint: dublu vâsle categoria ușoară – Gianina Elena van Groningen, Ionela Livia Cozmiuc; dublu rame – Ioana Vrînceanu, Roxana Iuliana Anghel; dublu vasle – Simona Geanina Radiș, Nicoleta Ancuța Bodnar.

Locul 4: dublu rame – Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Florin Sorin Lehaci; patru rame – Adriana Adam, Maria Lehaci , Maria Magdalena Rusu, Amalia Bereș.

Locul 5: opt rame cu carmaci – Mihăiță Vasile Țigănescu, Alexandru Laurențiu Danciu, Bogdan Sabin Băitoc, Constantin Adam, Marius Vasile Cozmiuc, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Florin Sorin Lehaci, Adrian Petre Munteanu; patru rame – Ștefan Constantin Berariu, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă.

Locul 7: simplu vâsle – Mihai Chiruță; patru vasle – Ioana Mădălina Moroșan, Emanuela Ioana Ciotău, Alexandra Roxana Ungureanu, Patricia Andreea Cireș.

Locul 9: patru vâsle – Iliuță Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Bogdan Horodișteanu, Ioan Prundeanu.

Cu 5 medalii, canotajul românesc s-a clasat pe locul 3 în clasamentul pe medalii.

Sursa: COSR

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu