- Publicitate -
Ad imageAd image

Peste 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon au ajuns în locuințe din 20 de județe, între care și Maramureș

Ad imageAd image

Peste 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon au fost distribuite, gratuit, către familii din 20 de judeţe, între care și Maramureș, în campania „Detector pentru viaţă”, un parteneriat între E.ON, Delgaz Grid, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Detectoarele au fost distribuite prin intermediul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă către familii din Alba, Braşov, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea – a arătat, vineri, IGSU într-un comunicat.

Pornind de la statisticile îngrijorătoare potrivit cărora în România au loc, în medie, 18 incendii pe zi, soldate cu numeroase pagube materiale, răniți şi chiar pierderi de vieţi omeneşti, campania „Detector pentru viaţă” şi-a propus să evidenţieze importanţa montării în locuinţe a detectoarelor de fum, de monoxid de carbon şi a celor de gaz.

”Aceste dispozitive, simplu de montat, au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariţia unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spaţiile în care sunt amplasate şi pot face diferenţa între un incident minor şi o tragedie. Un incendiu descoperit şi anunţat din timp are şanse considerabil mai mari să fie localizat şi stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieţi omeneşti”, relevă sursa citată.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu