În ultimii patru ani, primarii USR au schimbat și au modernizat localitățile pe care le administrează. Asta este o dovadă foarte concretă că se poate. Se poate ca România să fie guvernată și altfel. Se poate să ne placă localitatea în care trăim.
Primarii USR au folosit fonduri importante din PNRR și fonduri europene nerambursabile și au dat o nouă față localităților pe care le administrează. Mai jos sunt câteva exemple:
Cu Dominic Fritz primar, Timișoara a devenit un oraș pentru oameni, cu transport public modern, piste de biciclete, școli moderne și spații în care oamenii să-și petreacă timpul liber.
Allen Coliban a transformat Brașovul într-un oraș vibrant, care încurajează mișcarea și colaborarea. Orașul s-a deschis oamenilor, iar multe dintre schimbări au venit chiar din discuțiile cu comunitatea. Cu un parc nou, cel mai mare din ultimii 15 ani, cu modernizarea a 28 de terenuri de sport, plus construcția altor șapte noi, și un bike park unic în țară, Brașovul a devenit un exemplu viu al unei comunități implicate și dornice de schimbare, care construiește o Românie modernă.
Lucian Viziteu a atras fonduri europene importante pentru modernizarea orașului și pentru infrastructură în Bacău. Cu un buget record de investiții de 240 de milioane de lei alocat în 2023, orașul a făcut pași importanți spre a deveni un exemplu de dezvoltare urbană în România. De la cele 27 de kilometri de piste de biciclete la reabilitarea străzilor și trotuarelor, fiecare pas contează.
La Sectorul 2, în perioada mandatului său, Radu Mihaiu a derulat proiecte finanțate din bani europeni de peste 831 de milioane de lei. Fondurile sunt investite în: reabilitări de blocuri, școli mai bune, modernizarea infrastructurii de salubrizare, construirea a 30 de apartamente nZeb pentru tineri marginalizați, crearea unei infrastructuri velo, crearea infrastructurii de stații pentru încărcare mașini electrice, proiecte de digitalizare (ePS2, platforma digitală pentru relația cu asociațiile de proprietari, digitalizarea serviciilor DGASPC) etc.
Clotilde Armand a alocat un miliard și jumătate de lei pentru educație, peste două sute de blocuri reabilitate și recepționate, 150 de milioane de lei pentru 9 spitale din Sectorul 1, 35 de străzi asfaltate și peste 100 de intersecții modernizate pentru siguranța pietonilor.
La Câmpulung, Elena Lasconi a alocat o sumă record de 100 de milioane de lei din fonduri europene pentru învățământ, 87 de milioane de lei pentru sănătate, 81 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și 39 de milioane de lei pentru transport public.
În Dumbrăvița (Timiș), Horia Bugarin a implementat proiecte de 5.225 de milioane de euro din bani europeni și a atras încă 18,1 milioane de euro.
La Sânpetru (Mureș), Marian Arhire a atras fonduri nerambursabile pentru modernizarea iluminatului stradal, pentru achiziționarea de utilaje și echipamente utile întreţinerii domeniului public.
Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, a depus în ultimii trei ani pentru finanțare din fonduri nerambursabile proiecte în valoare de 11,5 milioane de euro.
Pe 9 iunie, alege o Românie modernă!
Alege în localitatea ta oameni care să știe să valorifice avantajele de a fi parte din Uniunea Europeană.
Alege în Parlamentul European oameni care să reprezinte cu adevărat interesele țării noastre și să lupte pentru o Românie modernă.
Mergi la vot și convinge-i și pe cei din jurul tău să o facă!
Nu-i lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă.
Pe 9 iunie votează Dreapta Unită.