- Publicitate -
Ad imageAd image

Practici inacceptabile în politica locală maramureșeană: amenințări și manipulări, în preajma alegerilor

Ad imageAd image

Pe măsură ce se apropie alegerile din 9 iunie, unele figuri politice din Maramureș, în special primari cu mai multe mandate la activ, recurg la tactici îndoielnice pentru a-și asigura realegerea în funcție. Deși cu toții ne dorim un proces electoral corect și transparent, există informări îngrijorătoare despre primari care amenință cetățenii cu represalii, dacă nu le oferă votul.

În unele cazuri izolate, dar semnificative, primarii din județ se folosesc de amenințări cu posibile controale și amenzi, în scopul de a intimida electoratul din comunitate. Este esențial pentru cetățenii Maramureșului să înțeleagă că instituțiile statului, inclusiv cele de control, nu se află la comanda primarilor și este ilegal să fie folosite ca unelte în campaniile electorale.

Aceste acțiuni nu numai că subminează integritatea procesului electoral, dar sunt și ilegale. Reprezentanții instituțiilor deconcentrate nu sunt subordonați primarilor și nici altor autorități județene. Utilizarea lor în scopuri personale de către orice primar constituie o încălcare a legii, care poate atrage după sine diverse sancțiuni.

Votul într-o democrație este un drept fundamental și un act de conștiință al fiecărui cetățean. Nimeni nu trebuie să simtă presiunea de a vota într-un anumit fel din cauza amenințărilor sau manipulărilor primarilor. Amenințările sunt, de asemenea, considerate fapte penale și pot atrage sancțiuni pentru cei care le folosesc în vederea influențării alegătorilor.

Pe 9 iunie, în cabina de vot, fiecare cetățean din Maramureș are libertatea de a alege conform propriilor convingeri și potrivit intereselor comunității. Este vital ca fiecare votant să ia o decizie informată și independentă, care să reflecte așteptările și speranțele lor pentru viitor.

Dragi maramureșeni, votul este vocea voastră! Nu permiteți ca această voce să fie înăbușită de tactici de intimidare sau promisiuni false ale celor care v-au arătat deja ce pot. Votați conform conștiinței și intereselor comunității. Alegerea pe care o faceți va influența direct viitorul vostru și al copiilor voștri. Folosiți acest drept cu înțelepciune și responsabilitate, iar în 9 iunie, în cabina de vot, puneți ștampila pe cel și pe cei care vă inspiră cea mai multă încredere.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
3 Comments