- Publicitate -
Ad imageAd image

Primul strat de asfalt pe DJ 186 pe Valea Izei se va turna în toamnă

Ad imageAd image

Potrivit informațiilor oferite de constructor, autorităților județene, în toamna acestui an se așteaptă ca, pe întregul tronson, DJ 186, aflat în reabilitare, să fie turnat primul strat de asflat.

Au fost stabilite și câteva măsuri care vor fi implementate foarte repede, respectiv o presemnalizare și semnalizare mai eficientă a lucrărilor, rezolvarea accesului în parcarea Mânăstirii Bârsana, găsirea unei soluții viabile de captare a apelor pluviale pe o porțiune din localitatea Rozavlea, o colaborare mult mai bună și eficientă din partea constructorilor cu primarii din localitățile cuprinse în proiect, dar și plombarea drumului acolo unde acesta prezintă pericole majore pentru participanții la trafic, chiar dacă întregul tronson este în lucru.

Această reabilitare a DJ 186, pe Valea Izei, este o dorință a localnicilor de peste 30 de an. Obiectivul de investiție ”Reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C) este un proiect al Consiliului Județean Maramureș și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră.

Sectorul de drum DJ 186 care a intrat în reabilitare are o lungime totală de circa 39,2 kilometri, valoarea contractului de finanțare ridicându-se la suma de 114.736.038 lei.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu