- Publicitate -
Ad imageAd image

20 de cadre medicale și sanitare din Spitalul Județean Baia Mare testate pentru coronavirus. Rezultatele sunt negative. Vezi aici, cum s-a ajuns în această situație

Ad imageAd image

20 de cadre medicale și sanitare au fost testate pentru COVID-19 în cursul zilei de sâmbătă. Rezultatele au fost transmise în cursul după-amiezii de duminică, iar acestea sunt negative.

Măsura a fost luată după internarea unui localnic din Fărcașa, pe una din secțiile Spitalului Județean din Baia Mare. Acesta a început să aibă primele simptome de coronavirus miercuri dimineața. Deoarece pacientul a fost ținut în izolare încă de la începutul internării nu s-a pus deloc problema unei eventuale infectări cu coronavirus a personalului medical și sanitar. Acest lucru demonstrează încă o data faptul că echipele medicale sunt pregătite și știu să respecte protocoalele pentru a nu se contamina.

Pacientului i s-au prelevat probe miercuri, iar sâmbătă, în jurul orei 21.00 s-a transmis și rezultatul, acesta fiind pozitiv. Bărbatul infectat a fost transferat în cursul serii de ieri la Spitalul Suport din Baia Mare. Aici, atât pe timpul nopții cât și astăzi, echipa medicală, condusă de un specialist din cadrul Spitalului Județean, luptă pentru a-l stabiliza deoarece acesta suferă boli asociate. Doctorii speră să-l poată intuba până mâine și astfel să-i fie asigurată respirația artificială. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz. Venim cu precizarea că bărbatul este imobilizat la pat, iar inspectorii DSP trebuie să vadă cine l-a contaminat. Surse apropiate ZiarMM.ro spun că familia acestuia a intrat în izolare la domiciliu.

La această oră la Spitalul Suport există patru persoane internate, care au coronavirus. Este vorba despre cele două femei prezentate în urmă cu câteva zile de ZiarMM.ro, un pacient transferat tot în această săptămână de la Spitalul de Boli Infecțioase și cazul prezentat mai sus.

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu