- Publicitate -
Ad imageAd image

55 de salvatori din Spitalul Județean, detașați de la începutul lunii aprilie, la Spitalul TBC, pentru a lupta cu COVID-19

Ad imageAd image
Ad imageAd image

55 de cadre medicale, sanitare și personal auxiliar din cadrul Spitalului Județean Baia Mare au fost detașate, încă de la începutul lunii aprilie 2020, în Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, pentru a fi în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil, coronavirusul SARS-CoV-2, cel care provoacă boala COVID-19.

”Zi de zi îi amintim pe salvatorii din diferite spitale din țară, vorbim despre cei care au ales să meargă să înfrunte un virus extrem de agresiv în diferite focare de infecție din România. Nu s-a spus, însă, nimic, despre cei 18 medici, 27 de asistente și zece îngriitoare, infirmiere și brancardieri din cadrul Spitalului de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare care, de la începutul lunii aprilie, au ales să fie detașați la Spitalul TBC din Baia Mare, spital suport în lupta cu COVID-19”, precizează Spitalul Județean într-un comunicat de presă.

George-Alexandru Oros, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a transmis gândurile sale de bine și întreaga sa prețuire pentru toți acești eroi nevăzuți și adesea nenumiți,
reprezentanții personalului medical, sanitar și auxiliar din cadrul Spitalului de Urgență Baia Mare. Mesajul său se îndreaptă spre toți cei care au răspuns: PREZENT, la apelul lansat de Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea”, spitalulul suport aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul SARS-CoV-2.

”Acești oameni extraordinari, acești îngeri în halate albe, albastre și verzi au ales să lase deoparte propria siguranță, mulți au decis să își pună familiile în plan secund și, pentru o perioadă nedefinită, să plece de lângă cei dragi, pentru a salva maramureșenii infectați cu noul coronavirus și internați în Spitalul TBC. Le transmit întregul meu respect și prețuire pentru munca lor atât de importantă, pentru sacrificiul pe care l-au făcut fără a sta pe gânduri, pentru dăruirea cu care înțeleg să își facă meseria. Totodată, le transmit că aici, în Spitalul Județean, sunt așteptați să revină cu brațele deschise, iar colegii lor aflați pe baricade în cel mai mare spital al județului așteaptă ca toți cei detașați să revină în mijlocul lor, în mijlocul nostru.

Din nou s-a văzut colaborarea extraordinară care există între medicii din Maramureș, între conducerile spitalelor din județul nostru. Deși am fost al doilea județ la nivel național în ceea ce privește numărul persoanelor izolate la domiciliu sau plasate în carantină instituționalizată, prin cooperarea tuturor celor implicați, a conducerii județului, a forțelor de ordine, a personalului medical și sanitar, dar și prin responsabilitatea exemplară a cetățenilor, putem spune că, în Maramureș, lucrurile sunt sub control. Și sperăm să rămână sub control, până la final și să fim un exemplu pentru toate județele României”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, George-Alexandru Oros.

În mesajul său, managerul interimar al Spitalului Județean a dorit să mulțumească și personalului unității medicale pe care o reprezintă și care a înțeles că, în această luptă infamă, medicii, asistenții și personalul auxiliar reprezintă singura salvare pentru toți pacienții lor.

”Gânduri de prețuire am și pentru fiecare angajat al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare prezent zi de zi la datorie, pentru toți colegii mei pe care i-am găsit deosebit de determinați și hotărâți să aibă grijă de pacienții care apelează la ei cu speranță și încredere. Am găsit aici un colectiv unit, sudat, am găsit cu adevărat OAMENI și PROFESIONIȘTI. Pentru munca voastră de zi cu zi, pentru întregul vostru sacrificiu: VĂ MULȚUMESC!”, a declarat George-Alexandru Oros, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

ZiarMM

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu