- Publicitate -
Ad imageAd image

Două cazuri de infectare cu COVID-19, internate la spitalul suport din Baia Mare

Ad imageAd image

Femeia, în vârstă de 68 de ani, a fost internată inițial la Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” pe secția ATI. Aceasta a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Conform procedurilor, pacienta a fost transferată la spitalul suport din Baia Mare. Starea de sănătate nu este bună, dat fiind faptul că aceasta are și probleme oncologice. La ora actuală ea este intubată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș desfășoară o anchetă epidemiologică, izolând deja la domiciliu atât familia cât și alți posibilii contacți. Inspectorii DSP trebuie să descopere sursa infectării cu coronavirus.

Tot la spitalul suport mai există un caz. Este vorba despre o femeie care a fost internată la Cluj și care a ieșit pozitivă la testarea pentru COVID-19. De la Cluj, aceasta a fost transferată la spitalul suport din Baia Mare. Starea ei de sănătate merge înspre bine. Femeia spune că ar fi contactat virusul chiar de pe Sectia de Chirurgie, unde a fost internată cu ceva timp în urmă (Cluj).

Facem precizarea că niciun cadru medical, din spitalele maramureșene, nu este infectat cu coronavirus. La spitalul suport, spre exemplu, echipele de medici au exersat zilnic procedurile de imbracare și dezbrăcare a echipamentelor, și nu numai, încă dinainte ca pandemia să ia amploare la nivel național. Putem să ne considerăm privilegiați deoarece medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie, dar și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase își cunosc bine meseria și știu cât de important este să respecte protocoalele pentru a nu se contamina.

Pe de altă parte cei doi șefi de la DSP Maramureș, Rareș Pop și Carmen Sima nu au făcut concesii, mergând pe ideea de toleranță zero. Vă reamintesc faptul că, județul Maramureș a fost locul 1 pe țară în ceea ce privește numărul persoanelor carantinate și izolate la domiciliu. Aici au avut, și încă mai au, un rol foarte important atât prefectul Silviu Ungur, cât și cei doi inspectori șefi de la Jandarmeria Maramureș și respectiv Poliția Maramureș, dar și ceilalți membrii care fac parte din CJSU Maramureș.

#stamacasa #gandimpozitiv / Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu