- Publicitate -
Ad imageAd image

Vezi aici, cum poți beneficia de plata ajutorului de deces, pe durata stării de urgență, de la Casa Județeană de Pensii Maramureș

Ad imageAd image

În cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie al acestora, care nu era asigurat ori pensionar, ajutorul de deces se acorda și se plătește pe baza documentelor, care pot fi transmise, în copie, cu poșta, pe fax sau e-mail.

Actele necesare sunt următoarele:
– cerere acordare ajutor deces, conform modelului prevazut in Anexa nr.11 la H.G.nr.257/2011 ;
– certificat deces (copie);
– act identitate solicitant (copie);
– dovada cheltuielilor (factura sicriu, alte obiecte funerare) – copie sau declaratie pe propria raspundere, neautentificata, ca a suportat cheltuielile de inmormantare , insotita de copia actelor de stare civila (certificat nastere, casatorie soicitant);
– extras cont pe numele titularului cererii, daca se opteaza pentru plata ajutorului de deces in cont bancar .
Pentru ajutorul de deces in cazul asiguratului se vor prezenta in copie si extras REVISAL si adeverinta de la angajator, din care sa rezulte ca decedatul era asigurat la data decesului (copie), a comunicat Casa Județeană de Pensii Maramureș.

Pentru ajutorul de deces in cazul copilului major bolnav aflat in intretinerea pensionarului sau asiguratului se vor anexa in copie actele medicale (copie). In cazul copilului decedat cu varsta intre 18-26 ani, adeverinta ca urma o forma de invatamant organizata conform legii (copie).

Plata ajutorului de deces se face, prin mandat poștal sau virament în contul bancar al titularului cererii. Documentele precizate, în copie, se pot transmite în funcție de domiciliul avut de persoana decedată în Baia Mare sau Sighetu Marmatiei prin fax: Baia Mare – 0262-227497, Sighetu Marmației – 0262-437242, e-mail: [email protected], [email protected] sau prin corespondența transmisă cu poșta pe adresa instituției, respectiv Baia Mare str.Hortensiei nr.1A, Casa Locală Sighetu Marmației str. Andrei Mureșan nr.8.

Casa Județeană de Pensii Maramureș a mai anunțat că aceasta masura încetează în termen de 60 de zile de la data încetării stării de urgență.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu