Constructorul auto Ford Motor Co a anunţat marţi că a decis să-şi amâne planul care viza repornirea unor uzine din America de Nord la începutul lunii aprilie, din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranţa angajaţilor în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, informează AGERPRES.
Pentru a genera lichidităţi, al producător auto din SUA a informat săptămână trecută că intenţionează să reia producţia la cinci fabrici din America de Nord încă din 6 aprilie. Marţi, însă, Ford a precizat că a decis să amâne, pentru a doua oară, data la care va fi reluată producţia, urmând ca noua dată să fie anunţată ulterior.
„Sănătatea şi siguranţa angajaţilor, dealerilor, clienţilor, partenerilor şi comunităţilor noastre rămâne principala noastră prioritate”, a declarat preşedintele pentru operaţiunile Ford din America de Nord, Kumar Galhotra.
În pofida amânării, Ford intenţionează să redeschidă uzina de la Ypsilanti, Michigan, în săptămâna care se încheie la 20 aprilie pentru a putea să înceapă să producă ventilatoare mecanice în parteneriat cu GE Healthcare.
Rivalul Fiat Chrysler Automobiles NV a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să reia producţia în America de Nord la data de 13 aprilie. În schimb, grupul General Motors Co şi-a închis uzinele pentru o perioadă nedeterminată urmând să reia producţia atunci când acest lucru va fi sigur.
În România, angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând din 19 martie şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, după ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar, din 19 martie, producţia la principalele fabrici din Europa.
Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Compania are aproximativ 190.000 de angajaţi, la nivel mondial.
În Europa, Ford produce, vinde şi deserveşte vehiculele marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă includem şi societăţile neconsolidate.