- Publicitate -
Ad imageAd image

Ca urmare a unor sesizari primite de la medici – Deputatul Durus cere prefectului o situatie clara privind stocurile de materiale de protectie si aparatura medicala

Ad imageAd image

In urma mai multor sesizari venite din parte unor cadre medicale, care reclamau insuficienta materialelor de protectie, deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, a formulat o serie de intrebari catre prefectul judetului Maramures.

In solicitare, deputatul cere prefectului, care este presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, date legate de numarul de paturi disponibile pentru preluarea eventualilor pacienti imbolnaviti, dotarile de care dispune in acest moment sistemul sanitar judetean pentru tratarea pacientilor cu COVID-19, necesarul de aparatura de care ar fi nevoie pentru a face fata varfului de imbolnaviri si situatia stocurilor de materiale de protectie (combinezoane, manusi, masti, dezinfectant).

„Sunt ingrijorat de sesizarile pe care mi le fac medicii. Sanatatea lor este extrem de importanta in acest moment. Vedem ce se intampla cu cadrele medicale in multe spitale din tara. Doar in Suceava avem 92 de medici imbolnaviti cu COVID-19. Nu avem voie sa ramanem la nivelul judetului fara stocuri de materiale de protectie. Evolutia epidemiei este abia la inceput. Astept o situatie clara cu ceea ce avem la ora asta, pentru ca eu, si cred ca mi se vor alatura si ceilalti parlamentari ai judetului, sa pot solicita Guvernului, in paralel cu demersurile pe care le face Prefectura si DSP, acoperirea nevoilor pe linie de aparatura medicala si materiale de protectie”, a spus deputatul Vlad Emanuel Durus.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu