- Publicitate -
Ad imageAd image

Fondul de rezerva sa mearga pentru combaterea virusului in judet – Deputatul Durus: „Este necesara regandirea prioritatilor. Avem nevoie de bani pentru combaterea COVID-19 in Maramures”

Ad imageAd image

Avem nevoie de o abordare responsabila din partea Consiliului Judetean Maramures si a presedintelui Gabriel Zetea. In acest moment, exista in fondul de rezerva bugetara, constituit la nivelul judetului, o suma de 3 milioane de lei. Solicit presedintelui Gabriel Zetea ca in sedinta ordinara de saptamana aceasta sa ceara votul plenului pentru ca suma respectiva sa fie directionata exclusiv catre spitale, ca fonduri pentru cofinantare, in lupta cu virusul Covid19.

Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, solicita suplimentar presedintelui C.J. sa disponibilizeze, in conformitate cu art. IX din OUG nr. 29/2020, publicat sambata in Monitorul Oficial, sumele prevazute pentru diversele evenimente pseudo-culturale pe care le-au finantat cu multa nonsalanta in ultimii ani si sa majoreze fondul de rezerva.

„Avem deja 10 cazuri confirmate in ultimele 24 de ore la Borsa. Este clar ca trebuie sa marim numarul de teste efectuate pe populatie, pentru a putea sti exact numarul imbolnavirilor. Doar asa putem actiona eficient pentru izolarea epidemiei. Pentru asta avem nevoie de bani, iar Consiliul Judetean poate sa sustina, in parte, acest lucru, prin regandirea prioritatilor”.

Din acesti bani ar trebui achizitionate urmatoarele produse si echipamente:

✅ achizitionarea pentru Spitalul Judetean a unui aparat de testare pentru COVID-19, astfel incat testele sa nu mia fie trimise la Cluj
✅ echipamente sanitare de protectie pentru intreg personalul medical din judet;
✅ materiale dezinfectante si solutii biocide pentru toate institutiile publice;
✅ dotarea ambulantelor in regim de urgenta cu echipamente necesare transportarii persoanelor infectate cu Coronavirus;
✅ dotarea spitalului judetean in regim de urgenta cu echipamente pentru tratarea persoanelor infectate cu Coronavirus;

De asemenea, trebuie luate masuri precum:
✅ organizarea unui serviciu mobil care sa trateze la domiciliu bolnavii cu afectiuni usoare, pentru a nu pune presiune asupra infrastructurii din spital;
✅ sprijinirea serviciilor mobile de voluntari care asista persoanelor varstnice, cele mai vulnerabile in caz de imbolnavire;
✅solicitarea suplimentarii personalului medical care efectueaza triaje si asigurarea acestuia spatii locative si hrana. Prin asigurarea unor conditii bune, rezidentii pot fi convinsi sa ramana in Maramures.

Aceste masuri trebuie luate de urgenta! CJ Maramures si Gabriel Zetea au instrumente si bani ca, macar in parte, sa previna si sa atenueze efectele coronavirusului.

Biroul de presa, Cabinet Parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu