- Publicitate -
Ad imageAd image

Daca sunteti izolati la domiciliu, medicii va recomanda sa respectati cateva reguli de baza. Vedeti aici, ce trebuie sa faceti in cele 14 zile

Ad imageAd image

Persoanele, care sunt in izolare la domiciliu, trebuie sa tina cont de cateva reguli care sunt importante pentru sanatatea lor. Conform datelor oficiale anuntate de CJSU Maramures, la nivelul judetului sunt in autoizolare 1.044 de cetateni.

Medicul Carla Iosip vine in sprijinul acestora cu cateva precizari.

Dr. Carla Iosip, medic de familie: “Persoanele care sunt sau ajung in izolare la domiciliu trebuie sa respecte cateva reguli de baza. Astfel, in fiecare zi locuinta trebuie sa fie bine aerisita. Trebuie curatate si dezinfectate toate suprafetele din interiorul casei, zilnic. Mainile trebuie sa fie spalate periodic, la maximum 1 h, cu apa si sapun dupa care trebuie dezinfectate cu alcool sanitar. Daca intr-o locuinta sunt doua sau mai multe persoane se recomanda distantarea (1,5-2 metri minimum), adica evitarea contactului direct intre membrii familiei. Vis-à-vis de regimul alimentar, se recomanda hidratarea, care e esentiala, respectiv sa consume cel putin 2l apa/zi. Alimentatia trebuie sa fie axata pe legume si fructe si sa evite alimentele grele, care ar putea sa afecteze tubul digestiv. In cazul in care apar urmatoarele simptome: stranut, tuse, febra, modificarea respiratiei sa sune imediat la medicul de familie sau la 112. Sub nicio forma sa nu paraseasca locuinta deoarece vor fi cautati de un echipaj medical, abilitat. Ei trebuie, de doua ori pe zi, sa isi masoare temperature corporala si sa comunice valorile medicului de familie, de care apartin. Acestea sunt regulile de baza de care trebuie sa tina cont persoanele aflate in izolare la domiciliu. In ceea ce priveste persoanele care le duc mancare sau alte bunuri de consum, acestea trebuie sa lase mancarea in fata usii si sa se indeparteze. Telefonic ii vor anunta ca au lasat ceea ce au cerut.”

In ceea ce priveste locatarii, care au in imobile persoane autoizolate, acestia trebuie sa dezinfecteze zilnic toate suprafetele din blocul respectiv, a mai precizat medicul.

Despre cum trebuie facuta dezinfectia scarilor de bloc, puteti citi in articolul din link-ul de mai jos, precizari facute tot de dr. Carla Iosip. #stamincasa

Ana AVRAM

Baia Mare: Medicii ne sfatuiesc sa insistam pe dezinfectia scarilor de bloc

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu