- Publicitate -
Ad imageAd image

Coronavirus: Germania a inceput inchiderea partiala a frontierelor sale

Ad imageAd image

Politia germana a inceput luni dimineata controalele la frontierele sale cu cinci tari, printre care Franta, masura prin care se va reduce masiv numarul intrarilor in cadrul luptei contra epidemiei cauzate de coronavirus, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

De la ora locala 08:00 (07:00 GMT), vehiculele venind din Franta, Austria, Elvetia, Danemarca si Luxemburg au inceput sa fie controlate de catre politistii germani, care nu lasa sa treaca decat transportul de marfuri si pe lucratorii transfrontalieri.

In capitala tarii, Berlin, au fost interzise incepand de sambata toate evenimentele publice si private cu peste 50 de persoane, in incercarea de a stopa raspandirea coronavirusului.

Autoritatile locale au inchis toate cinematografele, teatrele, salile de concerte si facilitatile sportive, inclusiv sali de sport si studiouri de fitness, precum si baruri, pub-uri, cazinouri si cluburi, pana cel putin pe 19 aprilie. Restaurantele din Berlin vor ramane deschise daca se va pastra 1,5 metri distanta intre clienti.

Pacientii din spitale nu vor mai putea fi vizitati, conform noilor reguli, cu exceptia copiilor sub 16 ani si a celor grav bolnavi. Batranii aflati in case de ingrijire nu vor mai putea primi vizitatori cu varsta sub 16 ani.

Pe de alta parte, presedintele francez Emmanuel Macron va discuta situatia creata de coronavirus, cu accent pe introducerea controalelor frontaliere, cu cancelarul german si cu presedintii Consiliului European si Comisiei Europene, Charles Michel si Ursula von der Leyen, a anuntat Palatul Elysee.

Discutia dintre Macron si Merkel intervine dupa ce Germania a introdus temporar, luni dimineata, controalele la frontierele cu Franta, Austria, Elvetia, Danemarca si Luxemburg.

Numarul deceselor cauzate in Europa de noul coronavirus a depasit duminica pragul din 2.000, ceea ce reprezinta o treime din cele inregistrate in intreaga lume, unde se multiplica restrictiile impuse populatiei si cazurile de inchidere a frontierelor.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu