- Publicitate -
Ad imageAd image

Autoizolare: Conducerea judetului Maramures, seful Politie Maramures, seful DSP Maramures, dar si alti angajati raman izolati in Palatul Administrativ din Baia Mare

Ad imageAd image

In urma vizitei facute ieri de Ionel Bogdan la Prefectura Maramures, dar si a faptului ca acesta a participat la o sedinta unde un senator PNL a fost declarat astazi infectat cu coronavirus, conducerea Prefecturii Maramures si a Consiliului Judetean Maramures alaturi de o parte dintre angajati au intrat in izolare.

Tot la izolare a ajuns si seful Politie Maramures, seful ISU Maramures, seful Jandarmeriei Maramures, dar si seful Directiei de Sanatate Publica Maramures precum si vocea unica MAI-CJSU Maramures, Dan Buca. Cu totii vor fi testati.

In acest context, comanda CJSU Maramures se afla in Prefectura Maramures in izolare.

Silviu Ungur, prefect de Maramures: „Vom ramane aici, deocamdata. Sunt foarte multe de rezolvat. Avem convoaie si multe altele. Vom vedea cum procedam. O sa-mi sun sotia sa o anunt. A vrut astazi sa vina la mine…”

Gabriel Zetea, presedinte Consiliul Judetean Maramures: „Am dispus evacuarea Palatului Administrativ, mai exact a corpului B. Cei care sunt in corpul A, raman. Facem dezinfectie si tot ce e necesar pentru igenizarea spatiilor. Cei care au intrat in contact cu contactii lui Ionel Bogdan vom vedea daca vor intra in autoizolare sau nu. Deocamdata noi vom ramane in corpul B.”

Revenim cu detalii.

ACTUALIZARE ora 13.22

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: „Conducerea si angajatii institutiei prefectului nu au intrat in panica. Suntem la datorie toti, constienti de situatie, dar si responsabili. Nu intram in izolare la domiciliu, ramanem in sediu pana se va primi rezultatul probei domnului secretar de stat. In functie de acesta, DSP va lua decizii, iar noi ne vom conforma.”

ACTUALIZARE ora 13.30

Comunicat de presa emis de conducerea judetului Maramures 

„Pentru a elimina orice fel de risc pentru cei care au intrat in contact direct sau indirect cu secretarul de stat si presedinte al PNL Maramures, Ionel Bogdan, conducerea judetului, sefului Inspectoratului Judetean de Politie, directorul DSP Maramures, angajati ai Institutiei Prefectului si ai Consiliului Judetean Maramures care activeaza in Corpul A, raman in izolare in cladire, pana la confirmarea primei probe pentru coronavirus trasmisa in cazul lui Ionel Bogdan.

In cursul zilei de luni, 9 martie, Ionel Bogdan a participat la sedinta BPN a PNL in apropierea senatorului PNL care a fost depistat pozitiv cu coronavirus in cursul zilei de vineri, 13 martie. Joi, 12 martie 2020, la ora 18.00, Ionel Bogdan a participat, in Palatul Administrativ din Baia Mare, la investirea in functie a noului subprefect al judetului Maramures, Oana Osanu. Acesta a intrat in contact cu mai multe persoane prezente la ceremonie, iar in cursul zilei de vineri, 13 martie, a anuntat ca se autoizoleaza la domiciliu.

Deoarece prefectul si subprefectul de Maramures au fost prezenti la munca in cursul zilei de vineri, 13 martie, acestia intrand in contact direct cu Ionel Bogdan, situatie care se aplica si sefului DSP Maramures, Rares Pop, iar ulterior au avut discutii cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, intreg Corpul A al Palatului Administrativ a intrat in izolare, aici aflandu-se, in acest moment, presedintele CJ Maramures, prefectul si subprefectul de Maramures, seful Politiei Judetului, seful DSP Maramures, dar si angajati ai celor doua institutii care isi desfasoara activitatea in Corpul A.

In ceea ce priveste Corpul B al Palatului Administrativ, acesta a fost evacuat, urmand sa se treaca la dezinfectarea completa a cladirii. Pentru eliminarea oricarui risc infecto-contagios, toti cei care s-au aflat vineri, 13 martie, in Corpul A, vor ramane izolati in incita cladirii pana la sosirea primelor rezultate in cazul lui Ionel Bogdan. Totodata, se face un apel ca toti cei care au participat joi, 12 martie, la ceremonia de investire a subprefectului sa se autoizoleze la domiciliu pana la noi rezultate.”

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu