- Publicitate -
Ad imageAd image

Bashar al-Assad: Confruntarea dintre armatele siriana si turca este ilogica

Ad imageAd image

Confruntarea dintre armatele siriana si turca este „ilogica”, a insistat intr-un interviu aparut miercuri presedintele sirian Bashar al-Assad, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

„Siria si Turcia au interese vitale comune. Exista numerosi etnici sirieni in Turcia si numerosi etnici turci in Siria. Este ilogic ca noi sa avem dezacorduri substantiale”, a spus Bashar al-Assad, intr-o declaratie citata de agentia de presa oficiala rusa TASS.

Zeci de soldati turci ar fi fost ucisi saptamana trecuta intr-un atac pus pe seama armatei siriene, sprijinita de Rusia, in regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, in apropiere de granita turca.

Guvernul sirian a condamnat prezenta de trupe turce in regiune, spunand ca reprezinta o incursiune ilegala. Regiunea este ultimul bastion al rebelilor din Siria. Turcia a sprijinit anumit grupuri rebele care lupta cu armata lui Bashar al-Assad.

„Intreb poporul turc: ce probleme aveti cu Siria?”, a declarat liderul sirian.

„Care este problema pentru care trebuie sa moara cetateni turci? Ce actiuni ostile, mari sau mici, a comis Siria impotriva Turciei in timpul razboiului sau inainte de razboi? Nu au existat astfel de actiuni”, a mai spus Bashar al-Assad.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu