- Publicitate -
Ad imageAd image

ANAF: Amenzi de peste 3,9 milioane de lei pentru comercializarea ilegala a unor autoturisme de lux

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Inspectorii antifrauda au aplicat amenzi de peste 3,9 milioane de lei si au confiscat 35 de autoturisme de lux, second hand, in urma unor actiuni de control derulate in ultimele zece luni, la nivel national, asupra a 472 de contribuabili – persoane juridice si fizice, se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), transmis vineri AGERPRES.

Potrivit Fiscului, masinile proveneau din Germania, Olanda si Austria, prejudiciile rezultate din vanzarea acestora, fara a fi platite obligatiile fiscale catre stat, depasind 84 milioane de lei. De asemenea, au fost instituite 51 de masuri asiguratorii asupra a 170 de autoturisme.

In urma actiunilor de control au mai existat 20 de situatii in care s-au sesizat organele de urmarire penala pentru prejudicii cauzate bugetului de stat in valoare totala de peste 72 milioane de lei.

„Inspectorii DGAF au verificat in ultimele 10 luni un numar de 472 de contribuabili (persoane juridice si persoane fizice) care comercializau autoturisme de lux la mana a doua provenite din Germania, Olanda si Austria, fara sa plateasca obligatiile fiscale. Urmare a abaterilor constatate in timpul acestor controale au fost dispuse amenzi de peste 3,9 milioane de lei si au fost confiscate 35 de autoturisme. Firmele erau infiintate pe numele unor persoane fizice cu situatie materiala precara, iar autoturismele erau cumparate cu numerar de catre persoane fizice la un pret cu cel putin 19% (cota neplatita de TVA) mai mic decat pretul pietei.’Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifrauda a determinat initierea cooperarii cu Politia Romana”, precizeaza ANAF.

Institutia noteaza ca parte dintre cazurile instrumentate de catre inspectorii DGAF au fost valorificate de organele competente sesizate, in cadrul unor actiuni comune, precum actiunea din data de 25 februarie, initiata de politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – IGPR.

ANAF atrage atentia asupra faptului ca pretul mic al unei masini la mana a doua poate ascunde mai mult decat probleme tehnice si precizeaza, in acelasi timp, ca actiunile de control in acest domeniu vor continua.

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu