- Publicitate -
Ad imageAd image

Dr. Pop Vasile-SJUBM despre Coronavirus: Simptomele infectiei sunt febra, tuse, dificultate de respiratie. Vezi aici, masurile de prevenire a noului virus

Ad imageAd image

Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare (SJUBM) vine in sprijinul cetatenilor cu cateva informatii privind masurile de prevenire a infectiei cu noul virus responsabil de COVID 19.

Sorina Pintea, managerul unitatii medicale: “In contextul situatiei actuale de circulatie a noului coronavirus, este foarte important ca fiecare persoana sa cunoasca modul de transmitere, manifestare, precum si modalitatile de reducere a expunerii si transmiterii acestui virus.”

Noul coronavirus a fost identificat, pentru prima oara, la finele anului trecut, in China. Face parte din aceeasi familie (Coronaviridae) ca si virusurile care provoaca Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu si Sindromul Respirator Acut Sever, potrivit informatiilor publicate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Transmiterea coronavirusului este posibila atat pe cale respiratorie (prin picaturi de secretie raspandite de o persoana infectata care tuseste, stranuta), cat si la contactul direct cu fluidele unei persoane infectate (sange, saliva, urina etc.), spun aceleasi surse.

Dr. Pop Vasile, directorul medical al SJUBM: “Simptomele infectiei sunt febra, tuse, dificultate de respiratie. Tratamentul este unul simptomatic, in functie de starea pacientului.”

Recomandarile pentru reducerea expunerii si transmiterii virusului se refera, in principal, la:
– evitarea aglomeratiilor si a contactului apropiat cu persoanele care au febra si tusesc;
– spalarea frecventa a mainilor;
– acoperirea gurii si a nasului in timpul tusei si stranutului;
– contactarea medicului in caz de febra, tuse si dificultati de respiratie
– purtarea mastilor de protectie;

Directorul de ingrijiri medicale al SJUBM, as. Mirela Sandor este de parere ca: “In spital, persoanele cu simptome respiratorii trebuie sa poarte masca in timp ce se afla in triaj, zone de asteptare, zonelor destinate cazurilor suspectate sau confirmate, precum si pe perioada transportului in interiorul unitatii”.

Purtarea mastii este o masura de prevenire si limitare a raspandirii bolilor respiratorii, dar nu una suficienta pentru a asigura un nivel optim de protectie. Este foarte important ca purtarea mastii sa fie combinata cu alte masuri de prevenire si control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.

Va reamintim ca Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, pentru a reduce riscul transmiterii oricaror boli respiratorii a instituit si un program de vizita limitat. Astfel ca, inca din data de 17 februarie, accesul vizitatorilor este permis doar in intervalul 15.00 – 17.00

Informatii furnizate opiniei publice de Spitalul Judetean “Dr. Constantin Opris” Baia Mare//ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu