- Publicitate -
Ad imageAd image

Seful SMAp: In 2020, Statul Major va continua accelerarea procesului de consolidare a capacitatii operationale a Armatei Romaniei

Ad imageAd image

Statul Major al Apararii va continua, in anul 2020, accelerarea procesului de consolidare a capacitatii operationale a Armatei Romaniei pentru asigurarea indeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenta, in concordanta cu cerintele la nivel national si aliat si in cooperare cu partenerii strategici, a declarat miercuri seful SMAp, general-locotenent Daniel Petrescu.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, acesta a condus miercuri sedinta de autoevaluare a activitatii Statului Major al Apararii pe anul 2019, context in care i-a prezentat ministrului Nicolae Ciuca modul de indeplinire a obiectivelor generale si specifice stabilite pentru anul trecut, care au avut un caracter multidisciplinar, indeplinirea lor presupunand un efort colaborativ la nivelul intregii structuri a SMAp.

„Pentru anul 2020, Statul Major al Apararii va continua accelerarea procesului de consolidare a capacitatii operationale a Armatei Romaniei pentru asigurarea indeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenta, in concordanta cu cerintele la nivel national si aliat si in cooperare cu partenerii strategici”, a precizat seful Statului Major al Apararii, citat in comunicat.

Conform MApN, in anul 2019 Armata Romaniei a participat la 131 de exercitii multinationale (47 pe teritoriul national si 84 in afara granitelor), din care 78 de exercitii NATO si de parteneriat, cu un numar aproximativ de 17.500 militari si peste 4.000 de mijloace tehnice si echipamente.

Exercitiul SABER GUARDIAN 19 a reprezentat cel mai mare exercitiu multinational desfasurat pe teritoriul Romaniei in anul 2019, reunind aproximativ 13.400 de militari si 3.550 de mijloace tehnice. Exercitiul a reliefat determinarea si capacitatea de reactie ale NATO pe flancul de sud-est al Aliantei, a precizat MApN.

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu