Hribele, afinele si palinca sunt bijuteriile gastronomiei maramuresene, afirma profesorul universitar dr. Jeong O Park. Seful departamentului de studii romanesti din cadrul Universitatii de Studii Straine din Hankuk (Coreea) este fascinat de acest colt de rai numit Maramures, ale carui radacini dacice il incanta de fiecare data cand il viziteaza. In cartea sa despre Romania, profesorul coreean a alocat tarii lui Pintea Viteazu un capitol separat, autenticul traditiilor facandu-l sa vorbeasca despre Maramures pretutindeni pe unde calatoreste pe mapamond.
Cimitirul Vesel, Mocanita, restaurantele din lemn cu bucatarie specifica locului sunt primele repere care ii vin in minte profesorului Park atunci cand descrie Maramuresul. Dand dovada unei limbi romanesti folosite cu dibacie, acesta a acordat un interviu redactorului sef al portalului de stiri ZiarMM.ro, jurnalistul Ciprian Dragos, punctand permanent admiratia sa fata de mosternirea Maramuresului.
Interviul integral, in materialul video atasat.
Material realizat cu sprijinul prof. univ. dr. Petru Dunca si restaurantului La Tour Baia Mare. Imagine si sunet: Alex Pap. Realizator: Ciprian Dragos.
ZiarMM