- Publicitate -
Ad imageAd image

Una dintre solutiile pentru reducerea evaziunii ar putea fi vamuirea la destinatie, afirma ministrul Finantelor

Ad imageAd image

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a afirmat sambata ca stie problemele de la vama, dar situatia este mai complicata, iar una dintre solutiile avute in vedere pentru reducerea evaziunii ar putea fi vamuirea la destinatie, scrie Agerpres.

„Una dintre solutii este sa facem ce fac cei din Uniunea Europeana, sa facem vamuirea la destinatie. Pentru ca azi tot controlul si decizia sunt la vama respectiva. Dar cand faci la destinatie, atunci sunt mai multe decizii si e mai usor de controlat. Asa s-a eliminat o parte din evaziune in Ungaria, cu sigiliu electronic, cu urmarire cu camera la compania de drumuri. Daca noi ne incapatanam sa tinem tot controlul la granita nu vom rezolva niciodata problema, cu scanere, fara scanere. Este factorul uman acolo. Trebuie sa distribuim riscul (…). Aici este doar decizia mea, doar gasim acum cea mai buna solutie”, a explicat ministrul, la Digi 24.

El a subliniat ca scanerele din vama „au devenit o legenda in ANAF”, deoarece „n-au prea mers niciodata”, iar in cel care a mers a intrat un TIR.

„Pentru ca sunt din fonduri europene nu poti sa iei altele, pentru ca dai bani inapoi, e complicata toata procedura. La Vama este un proiect separat de ANAF. Ma ocup si de acela, dar deocamdata le luam pe rand. Stim problemele, acolo e mai complicat putin”, a mai spus Citu.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu