- Publicitate -
Ad imageAd image

Patru cetateni din Sri Lanka retinuti de politistii de frontiera

Ad imageAd image

Politistii de frontiera au depistat patru cetateni din Sri Lanka, solicitanti de azil in tara noastra, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, cu scopul de a ajunge in state din vestul Europei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, pe directia localitatii de frontiera Oar au observat doi cetateni straini care se indreptau, pe jos, catre granita cu Ungaria. Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona la acea ora, au fost conduse la sediul serviciului teritorial pentru cercetari.”

Dupa cateva ore, politistii de frontiera au interceptat alti doi cetateni straini, de aceasta data pe directia localitatii Boghis, la aproximativ 800 de metri de linia de frontiera. Si acestia s-a dovedit ca aveau aceeasi intentie, de a trece ilegal frontiera in Ungaria, fapt pentru care au fost condusi la sediul Politiei de Frontiera.

In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au constatat faptul ca cei patru cetateni sunt din Sri Lanka, trei barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre de 21 si 39 de ani, toti solicitanti de azil in Romania.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In ambele cazuri, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecerea frauduloasa a frontierei de stat, precum si in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.”

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu