- Publicitate -
Ad imageAd image

Bob: Andrei Nica – Visul meu era sa obtin o medalie olimpica, dar nu chiar cea de aur

Ad imageAd image

Andrei Nica, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, a declarat marti la revenirea in tara, pe aeroportul Otopeni, ca este mandru ca se poate intoarce cu capul sus dupa performanta reusita in Elvetia in proba de monobob, informeaza AGERPRES.

”Visul meu a fost sa obtin o medalie olimpica, dar nu chiar cea de aur si am fost foarte placut surprins. Am plecat din Romania, eu si colega mea (Georgeta Popescu, medaliata cu aur la monobob feminin – n.r.), impreuna cu tot lotul olimpic, cu aspiratii inalte si ne-am intors cu rezultate pe masura, dupa cum se poate vedea. Sunt foarte mandru sa ma intorc cu capul sus in tara mea, pe care am reprezentat-o la Jocurile Olimpice de Tineret”, a declarat Andrei Nica, care a cucerit aurul cu o zi inainte, pe pista de la Saint-Moritz, in proba de monobob.

Sportivul buzoian de 17 ani s-a antrenat timp de trei ani pentru a cuceri o medalie la JOT 2020 de iarna si acum are ambitia de a confirma si la seniori la Jocurile Olimpice de iarna.

”La inceput, acest vis il aveam doar cand dormeam, dar dupa un timp acest vis nu imi dadea voie sa dorm. Acesta a fost scopul meu timp de trei ani. L-am atins si acum vreau sa ridic stacheta, sa imi impun un scop mai inalt, mai indraznet si o sa fac tot posibilul. La seniori, sper sa ajung ca pilot in bobul de doua persoane sau ca franar la bobul de patru”, a adaugat Andrei Nica.

Boberii romani nu au o pista de antrenament in Romania si sunt nevoiti sa faca stagii de pregatire doar in strainatate.

”Ne-ar ajuta foarte mult, enorm, ar fi foarte important sa avem o pista in tara, dar ne descurcam cum putem. Facem tot posibilul, ne sacrificam. A fost un drum greu pana aici, dar si frumos. In functie de durata, de coborari, transport si acomodare, un stagiu ajunge la cateva mii de euro. Acum vreau putina odihna, iar apoi vreau s-o iau de la capat, sa-mi intru in tonus. Prea multa odihna inseamna rugina. Vreau sa continui sa ma antrenez pentru Jocurile Olimpice mari. Sigur o sa ma impart si cu scoala, ca si pana acum. Ma bucur ca profesorii de la scoala mea sunt foarte intelegatori, stiu ceea ce fac, ma sustin. Le multumesc si lor foarte mult”, a adaugat campionul olimpic de tineret.

Romania a cucerit trei medalii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, doua de aur prin prin Andrei Nica si Georgeta Popescu, la monobob, si un bronz prin Ramona Ionel, in proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteza.

Romania a mai castigat medalii la Jocurile Olimpice de Tineret in 2016, la Lillehammer. Eduard Casaneanu si-a adjudecat titlul la hochei pe gheata, in proba de indemanare, cel dintai aur olimpic al Romaniei la acest sport, iar Mihaela Hogas a obtinut medalia de bronz in intrecerea de patinaj viteza la sprint echipe internationale mixte, alaturi de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson.

Romania este reprezentata de 35 de sportivi la cea de-a treia editie de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (competitie rezervata sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheata, patinaj viteza, sanie, sarituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond si snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate in programul competitiei.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu