- Publicitate -
Ad imageAd image

Volumul tranzactiilor imobiliare din Romania a depasit borna de un miliard de euro in 2019

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Volumul investitiilor imobiliare din Romania a depasit borna de un miliard de euro in 2019, fiind cu 7% mai mare fata de nivelul inregistrat in 2018, arata datele departamentului de research al companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania, informeaza AGERPRES.

Volumul atins anul trecu – aproximativ 1,06 miliarde de euro – marcheaza totodata un record al ultimilor cinci ani din punct de vedere al tranzactiilor de investitii pe piata imobiliara romaneasca.

„2019 a fost anul oraselor regionale pentru tranzactiile cu cladiri de birouri, Cluj-Napoca atragand investitii de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzactionat la nivelul tarii, insa Bucurestiul a ramas lider, cu 64% din totalul tranzactiilor. Cladirile de birouri au fost principalele produse tranzactionate, reprezentand aproape 75% din totalul tranzactiilor la nivel national. Apetitul pentru cladirile de birouri din Capitala ramane in continuare ridicat si sunt multiple oportunitati, atat in zonele consacrate, precum CBD (Central Business District) si nordul Bucurestiului, precum si in zonele dinamice, aflate in continuare in plin proces de dezvoltare, precum vestul orasului”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Din punct de vedere al profilului cumparatorilor, investitorii israelienii ocupa primul loc prin tranzactia record de la finalul anului 2019, cu 36% din volumul tranzactionat, urmati de investitorii romani (26%) si de fondurile sud-africane cu 17%.

„Romania este o destinatie tot mai interesanta pentru noi investitori si cel mai probabil 2020 va aduce, similar cu 2019, noi nume pe piata locala. Sunt mai multe companii care vor sa isi extinda portofoliul in Romania, urmarind in special achizitia de cladiri de birouri si spatii industriale. Ne asteptam in continuare la o compresie a yieldurilor, atat pentru birouri (7% in prezent), cat si pentru sectorul industrial (7,75%)”, a adaugat Gijs Klomp.

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu