- Publicitate -
Ad imageAd image

Vizita a Angelei Merkel la Moscova, la invitatia lui Vladimir Putin

Ad imageAd image

Cancelarul german, Angela Merkel, se va deplasa sambata, 11 ianuarie, in Rusia, intr-o vizita intreprinsa la invitatia presedintelui rus, Vladimir Putin, pentru a discuta tensiunile din Orientul Mijlociu si aplicarea acordurilor de la Minsk, a informat luni Kremlinul, citat de agentia EFE, transmite AGERPRES.

„In cadrul discutiilor, se are in vedere discutarea unor teme de pe agenda internationala, intre care situatia din Siria, Libia, cresterea tensiunilor in Orientul Mijlociu ca urmare a atacului american de la aeroportul din Bagdad, pe 3 ianuarie”, a indicat serviciul de presa al presedintiei ruse.

Atacul Statelor Unite a provocat moartea generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul Fortei Quds, unitatea de elita a Gardienilor Revolutiei, fapt ce a declansat o escaladare a tensiunii in regiune, Iranul promitand ca se va razbuna.

La randul sau, Washingtonul a avertizat ca vor exista toate tipurile de raspuns la orice actiune a Teheranului.

Kremlinul a mai precizat ca la intrevederea Merkel-Putin se va analiza totodata punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk din 2015 si a celor convenite in formatul Normandia, pe 9 decembrie, la Paris.

La reuniunea din capitala franceza, in plus fata de asteptata intalnire Putin-Zelenski, s-a ajuns la mai multe acorduri.

Cele doua puncte mai concrete au fost angajamentul de a lucra pentru ca o incetare a focului „totala” sa devina efectiva pana la finalul anului si tot pana atunci sa aiba loc un schimb complet de prizonieri.

De asemenea, au cerut implementarea in urmatoarele patru luni a conditiilor de securitate si politice pentru a se putea organiza un scrutin local in Donbas, cu obiectivul unui nou summit in acelasi interval pentru a analiza aplicarea acestui plan.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu