IGPF: 230 de autovehicule semnalate furate sau cautate de autoritati – descoperite la frontiera in 2019

Ad imageAd image

Un numar de 230 de autovehicule semnalate furate sau cautate de autoritati din tara si din strainatate au fost descoperite la frontiera, in unsprezece luni ale lui 2019, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), informeaza AGERPRES.

„In unsprezece luni ale anului 2019, in urma misiunilor desfasurate in punctele de trecere a frontierei si in zona de competenta, politistii de frontiera au descoperit 230 de autovehicule semnalate furate sau cautate de autoritati (185 autoturisme, 24 microbuze, 13 automarfare, 2 motociclete si 6 remorci), cifra care se mentine la valoarea inregistrata in anul anterior”, releva sursa citata.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judetul Satu Mare), P.T.F. Nadlac II (judetul Arad) si P.T.F. Bors (judetul Bihor). Cazuri semnificative s-au inregistrat si la frontiera cu Republica Moldova, in P.T.F. Albita si P.T.F. Sculeni, precum si la granita cu Bulgaria.

De asemenea, in perioada de referinta au fost constatate 257 de infractiuni, persoanele implicate fiind atat cetateni romani, cat si bulgari, ucraineni, moldoveni, albanezi, croati, georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sarbi si altii. In toate situatiile, conform legislatiei, pe numele celor implicati au fost intocmite dosare penale, iar autovehiculele in cauza au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontiera, pana la finalizarea cauzei, precizeaza IGPF.

Potrivit sursei citate, principalele tari de unde proveneau autovehicule aflate in atentia autoritatilor sunt Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, dar si Romania, cele mai multe masini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux si de mijloc.

In majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul masinilor respective au declarat, pe timpul cercetarilor, ca nu stiau ca autoturismele se afla in atentia autoritatilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumparatori de buna credinta”. Altii au sustinut ca au primit o suma de bani pentru a transporta masina in Romania si, la fel, nu cunosteau ca aceasta se afla in atentia autoritatilor.

Pentru identificarea si indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate in strainatate, sub supravegherea directa a unitatilor de parchet competente, politistii de frontiera au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizand un schimb operativ de date si informatii, prin intermediul Punctelor si Centrelor de Contact de la frontiera, se mai arata in comunicat.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu