- Publicitate -
Ad imageAd image

Ionel Bogdan: Alocăm resursele financiare necesare pentru realizarea variantei ocolitoare a localității Copalnic-Mănăștur

Ad imageAd image

În cadrul ședinței ordinare de astăzi a CJ Maramureș, au fost adoptate o serie de proiecte de hotărâri care cuprind investiții atât pentru reabilitarea drumurilor județene, cât și pentru realizarea de drumuri noi în județul Maramureș, drumuri necesare pentru creșterea siguranței rutiere.

Proiectul de hotărâre care prevede acordarea sumei de 56.000 de euro pentru realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Copalnic-Mănăștur” a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi: ”Pentru sporirea siguranței rutiere vom face o centură care va ocoli întreg Copalnicul și va ieși în zona Rușor. Vorbim de o lucrare care constă în realizarea a două poduri și 2,5 km de drum nou, iar astăzi alocăm suma de 56.000 de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate. Restul sumei, de până la 86.000 de euro, va fi suportată de către primăria Copalnic-Mănăștur.

Mai avem câteva variante ocolitoare pe care le vom realiza în Maramureș. Una este la Vișeu de Sus, alta este la domeniul schiabil Cavnic, unde se creează mari probleme mai ales pe timp de iarnă, iar o altă centură pentru fluidizarea traficului o vom face pentru orașul Șomcuta Mare.”

Un alt proiect important adoptat în ședința Consiliului de astăzi este proiectul ”COMAND – Sincronizarea operațională a situațiilor de urgență în regiunea de graniță”, care prevede implementarea unui sistem de management informațional și de intervenție în situații de urgență în regiunea de graniță.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu