- Publicitate -
Ad imageAd image

Alegeri parlamentare în Republica Moldova: Vor fi tipărite peste 3,5 milioane de buletine de vot

Ad imageAd image

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din Republica Moldova vor fi tipărite 3.521.642 de buletine de vot, cu peste 80.000 mai puţine decât la turul doi al alegerilor prezidenţiale din noiembrie anul trecut, informează Radio Chişinău şi MOLDPRES, transmite AGERPRES.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat că pentru secţiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi tipărite 2.794.942 de buletine de vot, dintre care 2.112.244 în limba română şi 682.698 în limba rusă, în timp ce pentru cele 150 de secţii de votare organizate peste hotare, CEC va tipări 726.700 de buletine de vot.

Acestea urmează a fi transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinatate pentru a fi distribuite, ulterior, birourilor electorale ale secţiilor de votare.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost tipărite aproximativ 3,6 milioane de buletine, 671.500 dintre care au fost distribuite la cele 139 de secţii de votare din afara ţării. În unele secţii de peste hotare nu au fost suficiente buletine ca să poată vota toţi alegătorii.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obţinut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, organizat la 15 noiembrie 2020, devenind astfel prima femeie preşedintă a Republicii Moldova.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu