- Publicitate -
Ad imageAd image

PROGNOZA METEO – Călduri mari și ploi de vară așteptate în Maramureș în perioada următoare

Ad imageAd image
porumbel

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza meteo care este valabilă până în primele zile ale lunii iulie. Iar veștile nu sunt deloc bune, în sensul bun al cuvântului. Ne așteaptă zile de vară autentică, cu temperaturi record, chiar azi și mâine Maramureșul fiind sub incidența unui cod roșu de căldură.

ANM subliniază că vom avea 34 până la 35 de grade Celsius până în 25 iunie, când vremea va deveni caniculară în timpul după-amiezilor. Spre finalul acestei săptămâni este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori în jur de 30 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27…29 de grade. Cât privește temperaturile pe timpul nopții, acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile când vor atinge o medie regională de 18 grade, apoi vor fi cuprinse, în general, între 15 și 17 grade.

Despre instabilitatea atmosferică, meteorologii spun că va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, iar cantități mai însemnate și pe areale extinse vor fi după 26 iunie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu