- Publicitate -
Ad imageAd image

Guvernul din Dubai a ajutat compania aeriană Emirates cu 3,1 miliarde de dolari

Ad imageAd image

Compania aeriană Emirates a anunţat marţi că autorităţile de Dubai sunt decise să o sprijine pe perioada crizei coronavirusului, în condiţiile în care transportatorul aerian a înregistrat primele sale pierderi anuale din ultimele trei decenii, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Guvernul din Dubai a injectat 3,1 miliarde de dolari în Emirates de la debutul pandemiei, a anunţat compania aeriană în raportul său financiar pe 2020. Anterior, Emirates a dezvăluit că a primit o injecţie de capital de 2 miliarde de dolari de la Guvernul din Dubai.

„Din cauza restricţiilor de zbor şi de călătorie, introduse în contextul pandemiei, compania aeriană a înregistrat o pierdere netă de 202,28 miliarde dirhami (5,52 miliarde de dolari) anul trecut”, primele pierderi din ultimii 33 de ani, a informat Emirates într-un comunicat de presă.

De asemenea, Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume înaintea pandemiei, a precizat că veniturile sale au scăzut cu 66,4%, până la 30,9 miliarde de dirhami pe măsură ce traficul de pasageri a scăzut cu 88,3% până la 6,5 milioane de pasageri.

„Nimeni nu ştie când se va termina pandemia dar revenirea va fi dificilă”, a precizat preşedintele Emirates, şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu