- Publicitate -
Ad imageAd image

SPITAL JUDEȚEAN – Cazuri complicate rezolvate de medicii clujeni în Maramureș

Ad imageAd image
Profitând de prezența în Maramureș a profesorului doctor Marcel Tantau, medic-șef de secție în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor”, Cluj-Napoca, președinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, clujeanul venind la noi la invitația medicilor gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă și Terapeutică din cel mai mare spital din Maramureș,, s-au rezolvat cu succes o serie de cazuri dificile de endoscopie digestiva interventionala.
„În contextul prezenței domnului profesor în spitalul nostru s-a efectuat și diagnosticul endoscopic. Unul din cazurile dificile, o pacientă, cu obezitate morbidă (aproximativ 200 kg greutate), imobilizată la pat, internată în cadrul secției ATI cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin melena și șoc hemoragic secundar, ce a beneficiat concomitent și de terapie endoscopică.
Această intervenție a fost una extrem de complexă, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții. S-a făcut din nou echipă cu doamna doctor Adriana Stoicovici, medic anestezie terapie-intensivă și asistentul medical Roberto Stan, spre a putea lucra în siguranță și confort la cazuistica selectată”, a anunțat conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.
Pentru cine nu știe, acest spital reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramureș, asigurând asistență medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului. Medicii de la Județean spun că „această acțiune se dorește a fi doar prima dintr-un lung șir de colaborări viitoare, în cadrul programelor de educație medicală continuă, atât de necesară locuitorilor acestui județ”.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu