- Publicitate -
Ad imageAd image

ADEVĂR – Mizeria de la locurile de joacă, făcută de multe ori chiar de părinți

Ad imageAd image

Zilnic polițiștii locali din Baia Mare efectuează controale la parcuri şi locuri de joacă pentru copii, fiind urmărite aspecte privind curăţenia, starea de întreținere, starea dotărilor, existenţa unor depozitări de deşeuri sau resturi vegetale,  starea mobilierului urban, respectiv a echipamentelor de joacă.

Cu toate acestea, nu puține sunt cazurile când taman părinții sunt cei care își bat joc de locurile de joacă ale copiiilor lor. Adică taman părinții care sar primii în sus că nu avem în oraș locuri de joacă curate, unde copiii să se simtă bine. Că doar plătim taxe și impozite, nu? Este sezonul semințelor aruncate lângă bănci, a ambalajelor de înghețată aruncate oriunde numai în coșul de gunoi nu, a țigărilor fumate la nervi și pentru relaxare. Și atunci ne întrebăm de la cine să învețe tânăra generație să respecte mediul în care trăiesc? Copiii fac ceea ce văd acasă, iar dacă acasă văd mizerie, dispreț față de mediul înconjurător, tot așa vom face și ei.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului atrag atenţia utilizatorilor locurilor de joacă pentru copii şi a parcurilor să respecte regulile de pe panourile de avertizare/informare, să nu arunce pe jos ambalaje, hârtii, sticle, țigări, semințe, precum și orice alte deșeuri, să nu fumeze, să nu consume alcool sau substanțe interzise, să nu abandoneze deşeurile menajere în/lângă coşurile de gunoi sau în incinta locurilor de joacă/parcurilor, să respecte instrucţiunile de folosire a echipamentelor de joacă, respectiv limita de vârstă şi cea de greutate inscripţionate pe echipament sau pe panoul de avertizare/informare, să folosească echipamentul instalat în parcuri sau locuri de joacă în funcție de destinație și să se asigure că nu se deteriorează, să nu desfăşoare activități și jocurile care pot afecta liniștea sau siguranța pietonilor, deteriorarea plantațiilor și a mobilierului. Părinților și copiiilor li se mai cere să aibă o ținută și un comportament decent, în conformitate cu bunele moravuri și ordinea publică.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu