- Publicitate -
Ad imageAd image

Cât ar putea costa cele două pasaje supraterane de la intrarea în Baia Mare

Ad imageAd image

În 2023, Baia Mare ar putea avea două pasaje supraterane, asta dacă toate procedurile merg bine.

Prețul unui astfel de pasaj poate porni de la 2 milioane euro și poate ajunge până la 10 milioane euro, în funcție de detaliile tehnice.

Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare își vor asuma resursele financiare pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale celor două pasaje, studii care ar putea fi gata în câteva luni.

”Dacă nu găsim soluții imediate la această problemă, peste trei, patru ani de zile vom avea foarte mari probleme pe intrările în oraș și se vor bloca și celelalte intrări în oraș. Sunt două variante prin care putem să realizăm aceste obiective, fie pe Ordonanța 88 din 2020, fie pe Ordonanța 101 tot din 2020, ordonanțe care prevăd parteneriate între administrațiile publice locale și Compania Națională de Austostrăzi și Drumuri, prin care putem să construim astfel de infrastructură mare.

Am ales varianta 101, dintr-un motiv foarte simplu: timpul. Prin acest parteneriat cu municipiul Baia Mare ne asumăm resursele financiare pentru realizarea studiilor de fezabilitate împreună, adică 50-50 și, în două, trei luni de zile să putem realiza aceste studii de fezabilitate pentru cele două pasaje, iar în toamnă să depunem deja cererea de finanțare pentru implementarea acestor proiecte și în 2022 să putem demara procedurile de achiziție publică privind proiectarea și execuția. Astfel de pasaje pot fi realizate cam într-un an de zile, deci în 2023 am putea să avem finalizate cele două pasaje.

Ca și costuri, din ce am discutat la Ministerul Transporturilor, un astfel de pasaj pornește de la 2, 3 milioane de euro până la 10 milioane de euro, în funcție de cum gândește proiectantul descărcările de pe pasaj, intrările de pe pasaj și lungimea pasajelor”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

Vlad HERMAN

Foto generic: ziarulargesenilor.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu