- Publicitate -
Ad imageAd image

Kaspersky: Patru din zece utilizatori cred că timpul de actualizare a software-ului poate fi folosit pentru alte activităţi

Ad imageAd image

laptopPatru din zece (40%) utilizatori globali de Internet au afirmat că timpul petrecut aşteptând ca dispozitivele lor să se actualizeze e preţios şi că acesta poate fi folosit în alte scopuri, cum ar fi pentru creşterea productivităţii sau pentru auto-dezvoltare, reiese din rezultatele unui sondaj publicat, vineri, de Kaspersky, informează AGERPRES.

„Actualizările dispozitivelor nu sunt necesare doar pentru a avea acces la noi funcţii sau interfeţe, ci ajută la menţinerea unui nivel ridicat de securitate. Furnizorii testează periodic pentru a găsi noi potenţiale vulnerabilităţi care ar putea fi exploatate de atacatori. Instalarea la timp a actualizărilor poate servi drept o modalitate de apărare eficientă împotriva atacatorilor cibernetici. Acest timp de inactivitate poate creşte, de asemenea, productivitatea oamenilor şi poate ajuta la bunăstarea lor. Respondenţii sunt de acord că timpul petrecut aşteptând ca dispozitivele să se actualizeze e preţios, 40% spunând că acest lucru poate fi folosit în alte scopuri, chiar dacă le afectează productivitatea, iar 39% chiar se bucură de pauza oferită de actualizări”, se arată în cercetare.

Potrivit sursei citate, în general, utilizatorii preferă să facă altceva în timp ce se instalează actualizările. În acest context, 31% dintre respondenţi (44% în România) încearcă să se oprească şi să se relaxeze (se uită la televizor sau citesc o carte), 18% (13% în România) îşi distrag atenţia prin gătit şi 9% preferă sportul sau să meargă la plimbare (7% în România).

De asemenea, aproape un sfert (23%) continuă să facă ceea ce făceau (20% în România), trecând pur şi simplu la un alt dispozitiv.

Sondajul de specialitate relevă, totodată, faptul că atunci când primesc notificări de actualizare pe dispozitivele lor, jumătate dintre cei chestionaţi (50%) amână de obicei instalarea (44% în România). Cel mai popular motiv este că utilizatorii sunt ocupaţi la serviciu (30%), urmat de faptul că nu doresc să înceteze să folosească dispozitivul în acel moment (26%), iar un sfert (25%) nu doresc să închidă aplicaţia pentru a-i permite să se actualizeze. Totodată, aproape două treimi dintre utilizatorii globali (63%) şi şapte din zece din România (71%) susţin că nu văd niciun rău în a lua o pauză.

Kaspersky anunţă derularea campaniei „Pain in the neck”, cu scopul de a explora atitudinea utilizatorilor faţă de actualizarea dispozitivelor. Campania are loc în colaborare cu bloggerul, profesorul de yoga şi antrenorul personal Shona Vertue, care a pregătit şi un curs scurt de exerciţii simple care pot fi finalizate în timpul instalării actualizărilor.

Raportul Kaspersky a fost realizat în aprilie 2021 de Savanta pe un eşantion de 15.000 de persoane, câte o mie de respondenţi din fiecare ţară: Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania; şi 500 din SUA, Olanda, Austria, Portugalia, România, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, China, India, Australia, Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Peru şi Rusia.

Toţi cei intervievaţi foloseau un computer, smartphone şi/sau tabletă pentru activităţile din viaţa personală sau profesională, iar 76% dintre respondenţi erau angajaţi.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu