- Publicitate -
Ad imageAd image

ȘIȘEȘTI – Jumătate din bolnavii de COVID au ajuns în spital

Ad imageAd image

Comuna Șișești, conform ultimei raportări făcute de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, a ajuns în acest moment localitatea din Maramureș cu rata cea mai mare de infectare. Grav este că jumătate din totalul bolnavilor de COVID din comună sunt internați acasă, iar locuitorii comunei sunt sfătuiți dacă se știu bolnavi să stea izolați și să nu mai îmbolnăvească și pe alții.

În comuna Șișești sunt confirmate 11 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, majoritatea fiind în localitatea Cetățele. Dintre acestea , 6 persoane sunt spitalizate. Informația a fost confirmată de către primarul Ioan Mircea Tentiș, care a declarat că „Facem un apel către dumneavoastră și vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate, iar la primele semne de răceală sa anunțați telefonic medicul dumneavoastră de familie. În cazul în care prezentați simptome specifice infecției cu Covid-19 vă rugăm să nu ieșiți in comunitate, în locuri publice, până la stabilirea diagnosticului”.

În plus, cei care doresc să se vaccineze o pot face la Centrul de Vaccinare din orașul Baia-Sprie, unde imunizarea se face cu vaccinul Pfizer. În vederea vaccinării este necesara programarea, timpul de așteptare fiind de 3-4 zile. Dupa Șișești, urmează Călinești, cu 6 cazuri și o rată de infectare de 1,91, 10 cazuri în Copalnic Mănăștur (1,78), sau 4 cazuri în Remetea Chioarului și o rată de infectare de 1,33.

FOTO Primaria Șișesti

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu