- Publicitate -
Ad imageAd image

CIFRE- Cazurile de COVID aproape au dispărut în multe dintre orașele Maramureșului

Ad imageAd image

Cazurile de coronavirus, potrivit datelor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș, aproape că au dispărut în multe dintre orașele județului. Cea mai spectaculoasă scădere a cazurilor de coronavirus o avem în Baia Mare, care de la peste 700 de cazuri a ajuns acum să aibă circa 150, ceea ce automat înseamnă și o rată de infectare mai mică. Baia Mare a ajuns la 1,05, cu 152 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile.

Un număr de 18 cazuri de coronavirus am avut confirmate în Baia Sprie, 30 în Borșa sau 13 în Târgu Lăpuș. O scădere importantă a acestor cazuri avem și la Sighetu Marmației, aici în ultimele 14 zile fiind confirmate 17 cazuri, la fel în Tăuții Măgherăuș, doar 4 cazuri, Vișeu de Sus a avut doar 13 cazuri in 14 zile, Seiniul are șase cazuri în ultimele două săptămâni. Cavnicul a avut doar șapte cazuri confirmate. De altfel sunt puține localitățile unde avem peste 10 cazuri confirmate în perioada de referință, multe localități fiind cu un caz, două sau cinci.

Datele oficiale ne spun că în continuare avem trei comune unde rata de infectare este cuprinsă între 1,5 și 3. Aici intră Băsești, Ariniș și Oarța de Jos. În continuare Petrova și Boiu Mare sunt comunele din județ cu cea mai mare rată de infectare, de peste 3/1000 de locuitori.

Cifrele pentru Maramureș sunt: 🔹20004 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei
🔹22 persoane confirmate în ultimele 24 de ore
🔹3722 pacienți vindecați și externați din spital
🔹113 pacienți internați în spital
🔹nouă pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați
🔹5799 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent
🔹939 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată
🔹69533 teste efectuate până în prezent
🔹267 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată
🔹897 persoane decedate de la începutul pandemiei

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu