- Publicitate -
Ad imageAd image

COVID-19 – Maramureșul atinge curând pragul de 100.000 de persoane vaccinate

Ad imageAd image

Numărul persoanelor care au ales să se imunizeze împotriva COVID19 cu vaccinul AstraZeneca este unul foarte scăzut în județul Maramureș. Datele oficiale arată că numai 6716 persoane au ales să se vaccineze cu acest vaccin, mulți maramureșeni având multe semne de întrebare legate de vaccinarea cu acest vaccin. Asta chiar dacă la noi, spre deosebire de alte state europene, vaccinarea cu Astrazeneca continuă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat că în județul Maramureș au fost vaccinate până aseară, la închiderea centrelor de vaccinare, un număr de 97.490 persoane. Cu prima doză au fost imunizate 55.237 persoane, iar cu a doua doză 42.253 persoane. Cu vaccinul Pfizer-BioNTech au fost imunizate 86.798 persoane, cu vaccinul Moderna 3.976 persoane.

Tot CJSU mai precizează că o echipa mobilă constituită din medic, asistent medical și registrator s-a deplasat în teren pentru imunizarea a 52 persoane nedeplasabile/imobilizate, pe raza municipiului Baia Mare, împreună cu asistenții personali și aparținătorii care locuiesc în aceeași locuință/gospodărie. Din totalul celor 52 de persoane, au fost imunizate cu prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech 27 persoane, iar cu doza a doua (rapel) 25 persoane.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu