Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare an ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare, în luna februarie a anului în curs au fost încadrate în muncă 426 persoane în județul Maramureș.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2021, 167 au peste 45 de ani, 105 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 101 tineri NEET), 81 au între 25 și 35 de ani iar 73 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani.
”Persoanele încadrate din rândul femeilor sunt în număr de 190 iar numărul șomerilor încadrați din rândul bărbaților, este de 236.
În funcţie de mediul de rezidenţă, 243 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 183 persoane sunt din mediul rural.
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (133), profesionale (85), 83 au învățământ gimnazial, 74 au studii universitare și 33 de persoane sunt cu învățământ primar.
În luna februarie a anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 510 persoane.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care sunt înregistrate în baza de date a AJOFM Maramureș și punctele de lucru din teritoriul – Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa) beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”, a spus Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș.
Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.
ZiarMM