- Publicitate -
Ad imageAd image

Demersuri pentru deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației

Ad imageAd image

La Sighetu Marmației urmează să se deschidă Consulatul General al Ucrainei, anunță primarul Vasile Moldovan.

Acesta s-a întâlnit cu Pavel Rahovei, însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România, reprezentant al Ambasadei Ucrainei, cu care a discutat și alte subiecte.

”Azi, 26 martie 2021, am primit vizita d-lui Pavel Rahovei, Însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România, reprezentant al Ambasadei Ucrainei în România.

În cadrul întâlnirii au fost reiterate bunele colaborari existente cu autoritățile ucrainene dar și posibilitățile de îmbunătățire a acestora.

La data de 15 martie 2021, Presedintele Ucrainei, dl.Vladimir Zelenskyi a emis decretul nr.99/2021 privind deschiderea unor misiuni diplomatice ucraine pe teritoriul altor state, printre care si un Consulat General al Ucrainei in Sighetu Marmatiei. Este un argument in plus a bunelor relatii de vecinatate si prietenie dintre autoritatile publice a celor doua state, precum si a deschiderii oferite de Primaria Sighetu Marmatiei in dezvoltarea acestor relatii.

S-au mai abordat aspecte legate de construirea podului de peste Tisa, de proiectele transfrontaliere aflate in derulare, cu impact in domeniul sanatatii, educatiei, infrastructurii rutiere si economiei, dar si de urgentarea rezolvarii situatiei juridice a cladirii unde isi desfasoara activitatea Liceul Taras Sevcenko, unitate scolara cu predare in limba ucraineana din municipiul nostru”, a spus Vasile Moldovan.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu