- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Muncii Raluca Turcan: proiect de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul din sistemul bugetar

Ad imageAd image

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul din sistemul bugetar şi prin care persoanele din sistemul public sau privat, ajunse la vârsta de pensionare, pot opta să îşi continue activitatea până la 70 de ani va fi pus de joi în transparenţă decizională, urmând ca după ample dezbateri să fie adoptat de către Guvern.

Ministrul Muncii a precizat că proiectul de act normativ interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, însă nu şi în cel privat. Excepţie de la aplicarea acestei măsuri legislative fac persoanele alese care se află în mandate pe o durată definită de Constituţie, personalul didactic, persoanele încadrate în gradul III de invaliditate, membrii Academiei Române şi cele din cadrul autorităţilor administrative autonome sau a instituţiilor publice care la data intrării în vigoare a acestei legi sunt în exercitarea unui mandat, cu o perioadă prevăzută de lege.

Vor fi exceptate de la suspendarea dreptului pensiei, în momentul în care optează pentru activitate până la vârsta de 70 de ani, şi persoanele care beneficiază de drepturi de autor, informează news.ro.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu