- Publicitate -
Ad imageAd image

Senatorul USRPLUS Maramureș, Dan Ivan: în continuare unica soluție de trecere a râului Someș, a rămas bătrânul bac

Ad imageAd image

Senatorul USRPLUS de Maramureș, Dan Ivan, reia acest subiect de mare interes la nivel județean.

Prin actul adițional nr. 5021/21.09.2019, a fost prelungită durata de valabilitate a contractului de finanțare, având ca obiect “Construcția podului de la Ulmeni, județul Maramureș, până la data de 31.12.2020. În luna octombrie a aceluiași an, aflăm că firma care se ocupă de această construcție intră în insolvența raportând datorii de milioane de euro. Constructorul, fără nicio experiența în lucrări de asemenea dimensiune, nu a reușit să finalizeze cei 170 de metri de pod, din care 100 de metri care trece peste Someș, înainte de a-și băga firma în insolvență.

Obiectivul de investiții “Pod peste râul Someș în orașul Ulmeni, județul Maramureș, se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I și a beneficiat în anul 2014, în baza unui contract anual, de alocarea sumei de 500.000,00 lei. Între timp, a fost necesară o cotă de finanțare din bugetul local. Ce știm însă de la minister până în prezent este că obiectivul se află în derulare și stadiul de implementare al acestuia este de 82%.

Senatorul de Maramureș, Dan Ivan reia acest subiect de mare interes la nivel județean. În acest scop, în data de 10 februarie înregistrează o interpelare adresată Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, avându-l în funcție în prezent pe ministrul Attila Cseke, referitoare la stadiul lucrărilor pentru construcția Podului de la Ulmeni.

Au trecut aproape 6 ani și în continuare unica soluție de trecere a râului Someș, a rămas bătrânul bac…

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu