- Publicitate -
Ad imageAd image

Reformă majoră în Cuba: Guvernul va permite înființarea de mici afaceri private în toate sectoarele economice

Ad imageAd image

Într-o reformă majoră într-o economie dominată de stat, guvernul cubanez va permite activitatea micilor afaceri private în toate sectoarele economice, eliminând o listă de activități limitate, a relatat presa de stat din Cuba, transmite profit.ro.

Măsura, prin care guvernul cubanez vrea să scoată economia din criză, va extinde domeniile în care firmele private vor avea dreptul să desfășoare activități de la 127 la peste 2.000, a declarat ministrul Muncii, Marta Elena Feito Cabrera. Aceasta a vorbit la o ședință a consiliului de miniștri la care a fost aprobată măsura.

Aceasta a adăugat că vor exista 124 de excepții, dar presa nu a oferit detalii.

Economiștii reformiști din Cuba au cerut de mult timp ca rolul firmelor mici să fie extins, pentru a ajuta relansarea economică și crearea de locuri de muncă. Economia cubaneză a stagnat ani de zile, iar anul trecut s-a contractat cu 11%, din cauza pandemiei de coronavirus care a devastat turismul și a sancțiunilor americane dure. Cubanezii se confruntă cu tot felul de lipsuri și stau la cozi lungi pentru a-și procura bunurile necesare.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu