Profesorul Andrew Pollard, coordonatorul studiului vaccinului Oxford, a declarat că noile date arată că ”vaccinul nu numai că protejează împotriva virusului pandemic original, ci protejează și împotriva noii variante, B.1.1.7”, scrie biziday.
Sarah Gilbert, cercetător în cadrul aceluiași studiului a spus că deși coronavirusurile sunt mai puțin predispuse la mutații decât virusurile gripale, ”ne-am așteptat întotdeauna că pe măsură ce pandemia continuă, noi variante să devină dominante printre virusurile care circulă”.
Ea a explicat, totodată, că ”în cele din urmă o nouă versiune a vaccinului va fi necesară pentru a menține eficacitatea vaccinului la cel mai înalt nivel posibil”.
În acest moment, autoritățile britanice au aprobat trei vaccinuri, cel dezvoltat de Oxford/AstraZeneca, cel de la Pfizer/BioNTech și vaccinul Moderna, însă deocamdată sunt administrate doar primele două.
Totodată, guvernul intenționează să imunizeze până în luna mai toate persoanele de peste 50 de ani. ”Programul de vaccinare al Regatului Unit este planificat să fi atins toate cele nouă categorii prioritare până în luna mai”, a anunțat ieri un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson.