- Publicitate -
Ad imageAd image

Minaur Baia Mare începe cu o victorie în grupele EHF European League

Ad imageAd image

După foarte mulți ani, orașul Baia Mare reapare din nou pe scena handbalului feminin european. De data aceasta sub denumirea de Minaur Baia Mare și cu o echipă considerată de mulți principala favorită la câștigarea EHF European League.

Primul meci se joacă acasă, iar echipa adversară este tocmai din Norvegia, Storhamar Handball Elite. În fața unei săli aproape goale și cu încurajările galeriei băimărene la boxe, echipa locală începe meciul cu trac. Până în minutul 24 Minaur Baia Mare aleargă după egalare, la un moment dat echipa oaspete a condus chiar și cu 3 goluri. După ce preluăm conducerea, Minaur conservă rezultatul și intră la cabine cu un gol avantaj pe tabelă.

Repriza a doua începe cum nu se poate mai prost pentru echipa băimăreană. În decurs de 7 minute echipa norvegiană egalează și se îndepărtează la cinci goluri distanță. În minutul 9 a reprizei secunde suedeza Blohm este accidentată și părăsește terenul. Cu un om important lipsă și la o distanță de patru goluri, misiunea echipei băimărene devenea din ce în ce mai grea.

În minutul 45 ne apropiem la două goluri printr-un super gol marcat de Jovana Kovacevic. Din păcate jucătoarele băimărene ratează două ocazii uriașe de a se apropia la un singur gol în minutul 49. Reușim egalarea în minutul 54 și de aici se schimbă și atitudinea jucătoarelor din teren. La nici un minut după egalare preluăm conducerea în urma unui șapte metri transformat de Andreea Popa.

Ultimele trei minute au fost mai mult haos decât handbal. Echipa oaspete a alergat după egalare, dar Cristina Laslo a reușit să înscrie în minutul 59 pentru scorul 30-28. Prima dată când echipa băimăreană a condus cu două goluri pe tabelă.

Scorul final a fost 33 – 29, ultimele trei goluri băimărene fiind marcate din poartă în poartă de portarul echipei, Idehn.

Cotos Robert

FOTO Raphael Heckman

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu