- Publicitate -
Ad imageAd image

În primăvară va fi lansat un nou serviciu de streaming video

Ad imageAd image

Mai mulți foști directori de la Disney și Discovery pregătesc lansarea unui serviciu de streaming video care va agrega conținutul altor platforme. Un nou serviciu de streaming, numit Struum, va fi lansat pe piață din primăvara acestui an. Acesta va uni sub aceeași umbrelă conținutul oferit de serviciile de streaming mai mici și mai puțin cunoscute, precizează profit.ro.

Dincolo de Netflix, HBO, Disney și celelalte servicii mari de streaming, mai există câteva sute de alte servicii, multe dintre acestea de nișă, care oferă conținut video pe baza unui abonament lunar.

Struum vrea să aducă în același loc conținutul oferit de acestea și să împuște doi iepuri dintr-un foc: să le dea utilizatorilor posibilitate de a alege conținutul pe care vor să-l vizioneze lunar și să ofere mai multă vizibilitate acestor servicii. Oficialii companiei spun că la modelul de business propus de ei au aderat deja câteva zeci de servicii și că mai au în vedere peste 200 de servicii similare, pe care vor le convingă să se înscrie. Struum va fi disponibil pe bază de abonament lunar, ca și celelalte servicii de streaming. Însă, în schimbul abonamentului, utilizatorii nu vor dobândi acces la toate producțiile disponibile, ceea ce ar face ca abonamentul să coste foarte mult.

În schimb, utilizatorii vor primi credite, pe care le pot folosi pentru a viziona ce filme și seriale doresc, din oferta oricărui serviciu disponibil în cadrul platformei. Cei de la Struum văd această abordare ca o rezolvare, cel puțin parțială, a segmentării tot mai accentuate a pieței. În loc să se aboneze și să se dezaboneze de la servicii în funcție de ce filme și seriale apar și vor să le vadă, utilizatorii plătesc un singur abonament și folosesc creditele doar pentru producțiile care-i interesează. Struum va împărți veniturile din abonamente cu serviciile partenere și va include și funcții prin care utilizatorii să se aboneze direct la acestea, pentru ca serviciile respective să continue să funcționeze și să se monetizeze și individual.

În conducerea Struum se regăsesc foști directori de la Disney și Discovery, precum Lauren DeVillier, Paul Pastor (Discovery), Eugene Liew și Thomas Wadsworth (Disney).

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu