- Publicitate -
Ad imageAd image

MARAMUREȘ – Se dau bani pentru cultivatorii de struguri. Ce sumă poți lua

Ad imageAd image

Direcția pentru Agricultură Maramureș face cunoscut faptul că în HG 798 din 2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul în curs sunt trecute categoriile de beneficiari pentru acest program. Este vorba despre producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, respectiv producătorii agricoli persoane juridice. Conducerea Direcției pentru Agricultură Maramureș spune că maramureșenii care doresc să acceseze acest ajutor de minimis trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative de eligibilitate.

„În primul rand trebuie să dețină o suprafață cultivată cu struguri de masă de minim 0,1ha, maxim 10 ha inclusiv, apoi să obțină o producție de minim 6000 kg/ha struguri de masă, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu strugurii de masă în anul 2022, la specificați vii nobile pe rod, pentru struguri de masă. În plus, trebuie să facă dovada producției realizate prin documente justificative. Cererea de înscriere în program și documentele însoțitoare se depun pană cel tarziu la data de 15 iulie inclusiv a anului de cerere”, a declarat Virgil Țînțas, directorul DAJ Maramureș.

Acesta a mai precizat că resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, în sumă de 15.000.000 lei, reprezintă echivalentul a maximum 3.000.000 de euro și se asigură din bugetul MADR pe anul în curs. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 1200 euro/ha, iar plata se face proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției se face pană la data de 29 noiembrie inclusiv a anului de cerere. Verificările în teren se vor face de echipe mixte constituite din reprezentați ai DAJ și APIA.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu