- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Marcel Boloș: ”În două luni de mandat decontăm de la Comisia Europeană peste 1,2 miliarde de euro”

Ad imageAd image

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, declarat că luna trecută au fost trimise, prin toate Programele Operaționale pe care le gestionează Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, declarații de cheltuieli de peste 670 milioane de euro.

Totodată, sunt pregătite pentru luna aceasta alte declarații de acest gen în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro.

”Continui o practică pe care o aveam și în precedentul mandat, ca în fiecare lună să organizez şedinţe cu Autorităţile de Management pentru Programele Operaționale.

Avem ţinte de absorbție exacte, pe care le urmăresc personal, pentru a preveni din timp posibile întârzieri sau nerespectarea obiectivelor asumate.

Ce îmi place cel mai mult la domeniul fondurilor europene este că poți să îți scrii singur povestea, tu alegi cât de frumoasă o faci, în funcție de cât de proactiv ești. Misiunea noastră este una cât se poate de clară, să absorbim cât de mult se poate, pentru ca România să aibă parte de progres prin #banieuropeni.

Vă dau un exemplu: Pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (#POIM), prin care dezvoltăm infrastructura de transport, mediu, energie şi prevenirea riscurilor, vom ajunge la suma de 1,079 miliarde declarați către Comisia Europeană, doar în cursul acestui an, micșorând riscul de decomitere cu 640 milioane de euro.

În luna mai am transmis Autorității de Certificare și Plată, din cadrul Ministerului Finanțelor, spre certificare și rambursare, o declarație de cheltuieli în valoare de 220 milioane de euro, și avem în pregătire o alta în valoare de 230 milioane de euro.

În total, am trimis luna trecută, prin toate Programele Operaționale pe care le gestionează Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, declarații de cheltuieli de peste 670 milioane de euro, și pregătim altele pentru luna aceasta în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro.

În final cifrele vorbesc: în două luni de mandat decontăm de la European Commission peste 1,2 miliarde de euro.
Mulțumesc tuturor colegilor din minister pentru profesionalismul cu care se implică în fiecare zi”, a spus ministrul Marcel Boloș, pe pagina sa de Facebook.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu