- Publicitate -
Ad imageAd image

BAIA MARE – Procesiune de Rusalii pe mai multe străzi din oraș

Ad imageAd image
Duminică, 12 iunie 2022, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului organizează Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe Calea Bisericii”, eveniment ajuns la ediția a VII-a. Oficialii Episcopiei spun că acest moment presupune prezența și implicarea preoților de la parohiile din Municipiul Baia Mare, a conducătorilor școlilor teologice, a asociațiilor care funcționează cu binecuvântarea ierarhului locului, a preoților de la instituțiile militare, a profesorilor de religie din municipiu și nu în ultimul rând participarea credincioșilor pentru marea bucurie și binecuvântare a praznicului.
Programul manifestării:
De la ora 17:00, Slujba „Vecerniei plecării genunchilor”, săvârşită în Catedrala Episcopală, la care vor participa toți preoții din Municipiul Baia Mare împreună cu credincioșii. Preoţii vor participa în ţinută canonică, cu epitrahil (la procesiune) și felon (de culoare luminoasă – veșmânt maramureșean);
Credincioşii vor purta icoana hramului bisericii parohiale, a Mântuitorului sau a Maicii Domnului (în mărime normală) şi vor avea în mâini spice binecuvântate. De la ora 18:00 va avea loc pornirea procesiunii (în coloană, în formaţie de câte 5, ocupând o bandă de circulaţie) pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Bulevardul Unirii – Bulevardul Republicii – Str. Vasile Alecsandri – Str. Hortensiei – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu