- Publicitate -
Ad imageAd image

Ion Țiriac: Prețurile în imobiliare nu vor scădea. 20 de ani de acum încolo investițiile imobiliare sunt promițătoare

Ad imageAd image

Prețurile apartamentelor din România au crescut față de anul trecut cu peste 22,3%, la finele lunii aprilie, prețul mediu pe metrul pătrat era fiind de 1.396 de euro, media națională, iar cunoscutul om de afaceri, Ion Țiriac, spune că prețurile nu au cum să scadă.

Prezent la inaugurarea noii clădiri de birouri din Piața Victoriei din Capitală, Țiriac Tower, în care compania Țiriac Imobiliare a investit circa 40 de milioane de euro, omul de afaceri a spus că pentru prețuri o problemă o reprezentantă de scumpirea materialelor de construcție, special pentru beton și fier, în timp ce, lasă de înțeles că, atât timp cânt oamenii vor continua să cumpere, dezvoltatorii nu vor simți nevoia să le scadă.

Mai mult, acesta spune că, în România, prețurile sunt încă foarte mici în comparație cu restul Europei, iar pe termen lung, prețurile din imobiliară nu au cum să scadă, ținând cont că în ultimii 30 de ani evoluția prețurilor a fost una inflaționistă.

Întotdeauna va exista o inflație și un cost al vieții. În ultimii 32 de ani eu nu am văzut nicio stagnare (istorică – n.r.) a prețurilor. Dar Europa n-o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cât sunt în România. Prețurile aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani, este o obscenitate cu cât au crescut.

ât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani, imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare”, a spus omul de afaceri în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, compania Țiriac Imobiliare încă are în dezvoltare complexul rezidențial Stejarii, în care investește circa 50 de milioane de euro, în nordul Capitalei, și pe care speră să-l livreze în această toamnă.

Compania are plan dezvoltarea de noi proiecte la Timișoara și Brașov, proiecte pentru care are terenurile achiziționate, dar pentru care așteaptă obținerea autorizațiilor de construcție. Potrivit CEO-ului Țiriac Imobiliare, Petru Văduva, cele două proiecte vor aduce pe piața câteva sute de apartamente noi.

wall-street.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu